fbpx

PEČENÉ BIO kUŘE NA KYSANÉM ZELÍ

Suroviny:

  • Kuřecí stehna podle počtu porcí
  • Kysané zelí –  150 až 200 g (na porci)
  • Dobrá směs koření na kuře, nebo můžete použít mletou papriku a kmín.
  • 1 polévková lžíce sádla a 1deci vody

Do pekáče rozložíte zelí, na něj položíte osolená Bio kuřecí stehna. Podlijete decilitrem vody a pomalu pečete na 100-120°Celsia.

Tak za 90 minut, až je kuřecí maso pěkně měkké (záleží na velikosti stehen) odklopíte víko pekáče, teplotu zvýšíte na 180°Celsia a stehna dozlatova opečete.

To trvá asi 10 až 15 minut, potom troubu vypněte a nechejte stehna dalších 10-15minut v troubě.

Ideální kombinace je s vařeným bramborem, či bramborovou kaší.