fbpx

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku, jarní zelená výživa. 

Čerstvé zelené listy medvědího česneku, dodají sílu. Stačí jen čtyři suroviny a můžete si vyrobit pochoutku do těstovin, pomazánek, na pečivo, vajíčka i k masu.

Suroviny:

  • Medvědí česnek
  • Kešu nebo piniové oříšky
  • Olivový olej
  • Sůl

Zdravé pesto, krok za krokem

Pesto vyrobíte jednoduše ze čtyř ingrediencí, které budete postupně kombinovat v mixéru. 

Zelený základ pesta

Listy medvědího česneku opláchnete pod vodou a osušíte v utěrce. 

Oříšky

Oříšky dodají pestu krémovou konzistenci. Vyzkoušejte kešu, nebo piniová semínka, která mají jemnou chuť. Můžete ale použít i vlašské, lískové ořechy, slunečnicová nebo dýňová semínka. Díky jejich výraznější chuti bude pesto zase jiné. 

Sůl

Přidávejte postupně, ochutnávejte, až je slanost pesta podle vás.

Olej 

Olivový olej vše spojí, dodá pestu správnou konzistenci a chuť.  

Příprava pesta

Všechny suroviny postupně mixujte tyčovým mixérem a podle potřeby přidávejte listy medvědího česneku, olej, semínka, sůl, až je pesto rozmixované do hladka a ochutnávejte, ať je to pesto podle vaší chuti. 

NA KONEC: když je pesto ve skleničkách, zalejte ho tenkou vrstvou oleje, která v lednici ztuhne a pesto zakonzervuje.